Adresa noastră:

Calea Dumbrăvii nr 58, etaj 1. – Sibiu

 

Contact:

0775649194
info@expert-e.ro

Contact
INSTALAȚII TERMICE

Instalatiilor de incalzire, fiind mari consumatoare de energie, le revin si rolul de a utiliza rational si eficient aceasta energie. Se impun o serie de masuri incepand cu consumatorii si terminand cu sursa termica. La consumatori este necesar sa se asigure solutii de incalzire adecvate, in concordanta cu potentialul actual al tehnicii. Sursa termica trebuie sa fie echipata cu aparatura performanta , producerea de energie termica sa se faca cu consum redus de combustibil, iar intreg procesul sa fie automatizat.

Rolul instalatiilor de incalzire nu se rezuma doar la proiectarea si realizarea de solutii moderne si eficiente, ci si la modul in care acestea sunt exploatate, respective modul in care se face gestiunea energiei consumate. De aceea pe langa solutiile adoptate , se cere ca ele sa fie urmarite continuu atat in cee ace priveste conditiile pe care le realizeaza;a consumatori cat si modul in care se realizeaza aceste conditii, adica cu ce consumuri de energie.

Fata de cele mentionate se poate concluziona ca rolul unei instalatii de incalzire este de a realiza:

 • Mentinerea in incaperi a unei temperature cat mai uniforme, situate in jurul valorii cerute, atat in plan orizontal cat si vertical
 • In incaperi o temperatura a suprafetelor elementelor de constructii astfel incat sa evite pe cat posibil fenomenul de radiatie rece, precum si fenomenul de condensare a vaporilor de apa de suprafata a acestor elemente
 • O reglare a temperaturii interioare in functie de necesitati
 • O incazire fara poluarea aerului din incaperi
 • O incalzire fara curenti perturbatori ai aerului din incapere
 • Solutii eficiente si economice atat din punct de vedere al instalatilor cat si al exploatarii.

PROIECTARE SI EXECUTIE INSTALATII TERMICE

Proiectarea in constructii are la baza Legea 10 din 1995 cu modificarile si completarile ulterioare, precum si alte legi si normative specifice. Inginerul de instalatii, impreuna cu arhitectul si inginerul structurist sunt persoanele care elaboreaza documentatia tehnica, care sta la baza succesului in constructii, success de care se bucura beneficiarul investitiei.
Activitatea de proiectare pe care o desfasuram include partea de instalatii in constructii, arhitectura si structura necesara obtinerii autorizatiei de construire/demolare, cat si finalizarii executiei prin proiect tehnic si detalii de executie.

PROIECTARE SI EXECUTIE INSTALATII DE GAZ

 • Consultanta de specialitate
 • Obtinere avize si autorizatii
 • Proiectarea, avizarea si executia instalatiilor noi pentru consumatori industriali si casnici care nu sunt alimentati cu gaze naturale
 • Proiectarea, avizarea si executia instalatiilor de separare a consumului de gaze naturale pentru apartamente situate in imobile cu contorizare comuna
 • Proiectarea, avizarea si executia modificarilor in cadrul instalatiilor existente (renominalizare, marire, modificare traseu)
 • Montarea contoarelor pasante in apartamentele blocurilor cu contorizare comuna pentru stabilirea consumului la masina de aragaz.

PROIECTARE SI EXECUTIE INSTALATII DE INCALZIRE

Instalatii interioare de incalzire prin corpuri statice (radiatoare, convectoare de pardoseala)
Instalatii incalzire prin radiatie de joasa temperatura (incalzire prin pardoseala)